Vi är 6 musikanter från Söderringen och Vällingby Folkdansgille som har spelat i den här sammansättningen sedan 1992.


De två fiolerna hanteras av Sture Hedlund och Thomas Lundvik. Dragspelen av Ewa Gustafsson och Gunnar Gustafsson. Ewa spelar även durspel och nyckelharpa.

Mandolin och rytminstrument spelas av Anders Wahlund, samt bas av Tom Parnell. Tom tar även fram dragspelet ibland.


Repertoaren består av folkdanser, gillesdanser, gammaldans, polskor samt någon enstaka tango och foxtrot. Flera av våra gammaldanslåtar har vi komponerat själva.


Vi brukar spela på samkväm i olika dansföreningar. Vi har spelat på Ungdomsringens Dansfest i samband med Ungdomsringens Dag, samt på Midvinterstämman i Kallhäll och andra spelmansstämmor runt Stockholm.


Vi har spelat in två CD-skivor, Gröna Boken-danser, som finns att köpa på Ungdomsringens förlag i Sundbyberg, samt en egenproducerad CD med gammaldans, polskor och låtar. En blandning av traditionell musik och egna kompositioner. Skivan heter som vi: Bas, Fiol & Drag.


Kontaktpersoner:


Gunnar Gustafsson

Tel: 08-760 51 91

Mobil: 076 768 51 91

E-post: gunnarg @ soderringen.se


Thomas Lundvik

Tel: 08-580 370 01  

E-post: thomas @ soderringen.seVi kommer gärna och spelar på samkväm och festerSe ett videoklipp på Youtube!Hämta ett smakprov ur repertoaren!

�


Bas Fiol & Drag

Några danslänkar Page 23 SNYT
Välkommen Mer om oss Vad vi erbjuder Kontakt Våra kommittéer Kalender Några danslänkar Bas, fiol & drag Bildarkiv SNYT Medlemsinfo